img_9950Viden – skal deles

Jeg har lige afsluttet et kursus i stressforebyggelse for 15 engagerede kursister, der nu er klar til dele deres viden i lige så mange virksomheder.

Det har været nogle fantastiske dage, og der er blevet delt erfaringer med stress på kryds og tværs.

For erfaring med stress har de fleste efterhånden, desværre. Hvis man ikke selv har mærket den negative stress på egen krop, så har man haft en kollega, ven eller partner, der har været ramt.

Hvor mange rammes af stress?

Det er svært at lave en helt præcis statistik over stress, men ifølge tal indsamlet af bl.a. Stressforeningen, er 35.000 danskere sygemeldt på grund af stress hver dag og mindst 12% af befolkningen føler sig alvorligt stressede. For visse erhvervsgrupper er procenten langt højere, og lige nu er der desværre ikke meget, der tyder på, at fremtiden ser mindre stresset ud – med mindre vi gør noget ved problemet nu!

Viden om hvordan vi forebygger den usunde stress og viljen til at ændre på tingene er første skridt på vejen.

Tips du selv kan starte med

Mine engagerede kursister kom med masser af forslag til, hvad man både som individ og som virksomhed kan gøre for at forebygge stress – her er et par af de gode råd, de gav sig selv som kolleger og individer:

  • Få tilstrækkelig søvn og hvile
  • Hold små pauser løbende dagen igennem
  • Sørg for lidt frisk luft og en gå-tur hver dag
  • Bed din kollega om hjælp, når det brænder på
  • Vær selv den flinke kollega og tilbyd at hjælpe, når du har tid
  • Lær at prioritere din tid og sig fra, når det er nødvendigt
  • Grin lidt mere – det skaber overskud og arbejdsglæde

Listen er langt fra udtømt og der var også masser af forslag til hvad virksomheden kan gøre for at forebygge stress – men den historie har du tilgode til et andet blogindlæg 🙂

Få mere viden og lær at forebygge stress

Er du i en virksomhed, hvor I vil sætte stressforebyggelse højt på dagorden? Bestil en workshop eller et kursus skræddersyet til jeres behov. Ring til Lonnie Borgstrøm på 7020 4401 og book et gratis, uforpligtende møde.