Så har vi taget hul på juli og dermed står sommerferien for døren. Selvom du har travlt her de sidste arbejdsdage inden ferien, så brug alligevel lidt tid på at overveje og planlægge, hvordan du kan skabe din første uge efter ferien, så der er mindst muligt stress.

Mange af os bruger tid på at planlægge ferien, så vi kan føle os sikre på nogle gode uger og oplevelser. Men alt for få planlægger, hvordan de skal komme tilbage på jobbet igen, efter ferien.

Derfor er effekten af ferie kortvarig, og mange mennesker føler sig stressede allerede første eller anden arbejdsdag. Sådan behøver det ikke at være, hvis du allerede før ferien planlægger hvordan du vil komme tilbage.

Her får du mine bedste tips til at tage lidt af feriefølelsen med tilbage på arbejde efter ferien. Og så håber jeg, at du får en sommer, hvor du nyder blot at være til og giver dig selv lov til at slappe så meget af, at du kommer helt ned i gear.

6 tips til mindre stress de første dage efter ferien

  1. Planlæg en rolig start: Inden ferien sætter du datoen i autosvaret på din mail til en eller to dage senere, end du reelt kommer tilbage. Det giver ro de første dage efter ferien.
  2. Skim kort alle indkomne mails, opgaver og beskeder igennem.
  3. Prioriter benhårdt efter denne prioriteringsmodel (PDF).
  4. Brug dagens timer med omtanke – hold fokus og hold fast i din prioritering.
  5. Giv dig selv pauser undervejs. Brug fx denne 5 minutters øvelse (PDF) mindst én gang i løbet af arbejdsdagen. Husk at ingen bliver mere effektive af ”at arbejde igennem”  – tværtimod.
  6. Ros dig selv, når første arbejdsdag er slut. Planlæg næste dag, så du bevarer roen og overblikket.

Hvis du vil vide mere om tid og prioritering, så læs mine tidligere blogindlæg her.

God ferie 🙂