Vil du gerne holde foredrag, men er ikke kommet igang endnu? Så kan du måske bruge disse 7 tips, som jeg skrev, da BusinessKatapult bad mig skrive et blogindlæg om hvordan selvstændige sælger mere ved at slippe nervøsiteten og holde foredrag om deres ekspertise.

7 tips til at komme i gang med at holde foredrag

1.Start med en brainstorm på emner og vælg derefter 1 eller 2, som du vil starte med.

2. Lav en liste over alle de positive ting, det vil betyde for dig at holde foredraget. Lad gerne listen indeholde både personlige og forretningsmæssige fordele. En personlig fordel kan fx være at du vil være stolt over at have udfordret dig selv og en forretningsmæssig fordel kan være, at du bliver synlig overfor en ny gruppe potentielle kunder.

3. Tilbyd foredraget i dit netværk og få booket en aftale om hvem du skal holde det første foredrag for og hvornår. En ekstern deadline er en kraftig motivationsfaktor for de fleste af os.

4- Afsæt god tid til at forberede dig, både på det faglige indhold, men også på måden du vil formidle foredraget på.

5. Få hjælp hvis det er nødvendigt. Måske skal du have hjælp til det praktiske i forbindelse med at lave overheads eller måske skal du have en kollega eller sparringspartner til at ’overhøre’ dig så du får trænet i at tale højt foran en gruppe.

6. Send din indre kritiker på ferie og hold fokus på at du er dygtig og at mange mennesker gerne vil lytte til dig.

7. Hop ud i det – kriller i maven eller ej. Der er kun en vej til at lære det og det ved at gøre det!

Læs hele blogindlægget om  hvordan selvstændige tjener mere.

Er du stadig nervøs for at tale om det du er ekspert i, så ring 26 370 370 og lad os få en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig ud af komfortzonen.