… er når det virker! Forleden ringede en af de ledere, jeg coacher som led i deres diplomleder uddannelse, og fortalte, at nu var den første mundtlige eksamen overstået og en topkarakter var i hus. Sådan! At gå fra at være meget negativt indstillet overfor en krævende uddannelse og ikke tro på at det kan lade sig gøre til at bestå de første moduler med topkarakter på 6 uger, det fortjener at blive fejret – og det viser, at meget kan lade sig gøre med stædighed og fokus.

For mange år siden var jeg ansat i en virksomhed, der lavede jobsøgningskurser og selvom det hed noget andet dengang, så coachede vi kursisterne, så de fik større tro på sig selv og blev bedre til at søge job. Vi havde en ret høj succesrate og jeg kan tydeligt huske den fede følelse, når en kursist kom og sagde at han eller hun havde fundet ønskejobbet. Hvad jeg endnu tydeligere husker, er min (mere erfarne) kollega Pers ord til mig bagefter: ”Deres glæde og succes, Lonnie, det er den egentlige løn for vores arbejde”. Den mand forstod sig på arbejdsglæde, hvis du spørger mig!

De år var min spæde start som professionel coach og når jeg i dag ser tilbage, kan jeg se, at Pers ord har fulgt mig og været min rettesnor i alt hvad jeg gør. For mig findes der ikke noget bedre end at se, når mine kunder lykkes med det, de gerne vil lykkes med.