Forestil dig, at du på torsdag klokken 05.15 står i Kastrup Lufthavn og ikke ved ret meget andet, end at du derfra bliver transporteret til et skønt og øde naturområde på Mallorca. Her tilbringer du 5 dage, hvor de eneste ydre stimuli er instruktørernes guidede meditationer og yogaøvelser. Ingen læsning, ingen notatskrivning, ingen snak med dine medkursister. Ingen telefon, tv, internet ……. 5 døgn i tavshed og med minimale input udefra. Ingen small talk eller dybe diskussioner om det, du oplever Alt foregår i stilhed, også måltiderne.

Synes du det er svært at forestille sig? Det gør jeg sandelig også. Ikke desto mindre er det mig, der står i Kastrup Lufthavn på torsdag kl. 05.15!

De, der kender mig ved, at jeg er konstant søgende og nysgerrig. Nysgerrig efter at lære mere. Om mennesker, verden og mig selv. Og noget af det, jeg har udforsket meget den senere tid er mindfulness og de dokumenterede effekter, der er af dagligt at træne bl.a. i at være mere nærværende i forhold til sig selv, fx gennem meditation.

Min søgen har denne gang kastet mig langt ud af min komfortzone og medført, at jeg om 3 dage står over for hvad jeg vil kalde mit livs hidtil største udfordring.

En del af mig glæder sig til udelukkende at skulle forholde sig til mig selv i 5 døgn. Det er den del, som syntes det er en ganske enestående luksus og maksimal selvforkælelse. Ingen ydre krav og forventninger. Intet jeg behøver forholde mig til, andet end mig selv. Det tror jeg ikke, at jeg har prøvet før – i hvert fald ikke i så stor en dosis på én gang.

Men der er også en del af mig, som har sommerfugle i maven. Og som er nervøs for, om jeg nu kan klare denne udfordring. Det er den del, som siger: ”Hvad har du nu kastet dig ud i Lonnie?” Det er den del, som meget gerne på forhånd vil vide, hvad der kommer til at ske og hvordan jeg vil håndtere det. Som har behov for en garanti for, at det vil være trygt at være ude af min komfortzone, og det ved du sikkert lige så godt som mig, at sådan fungerer det ikke.

Så lige nu forsøger jeg at give plads til begge de to dele og forsøger at være nysgerrig på mig selv. Nysgerrig på hvad det er, der gør lige netop dette til mit livs største udfordring. Og så holder jeg fast i den intention, jeg har sat for mig selv i denne udfordring. At tage et øjeblik ad gangen og at have en venlig og ikke-dømmende holdning til mig selv, uanset hvordan jeg klarer det.