dreamstime_xs_34240827Når jeg holder kurser i fx Powerfuld Præsentation, så oplever jeg ofte, at deltagerne stiller meget store krav til hvor gode de skal være til at holde motiverende oplæg, kunne improvisere på stedet, levere tørre budskaber på en humoristisk måde, have styr på alle detaljerne, kunne huske det hele, have mentalt overskud og samtidig føle sig ovenpå og have ro i maven!

 

Og tit kan de ikke forstå, at de da ikke bare kan tage sig sammen og lære det, for hvor svært kan det være?

 

På et tidspunkt holdt jeg et kursus for en flok jurister midt i 30’erne. Super kompetente og meget ivrige for at blive gode til at holde motiverende foredrag for andre. Vi kom til at tale om hvor mange år de havde gået i skole og studeret for at kunne bestride deres nuværende job og da jeg spurgte dem om hvor gode de mon ville have været til at holde foredrag hvis de havde trænet lige så intensivt i den disciplin, så blev der helt stille i lokalet.

 

Og i stilheden kunne jeg høre dem drage et lettelsens suk. Fordi selvfølgelig kræver det træning og forberedelse at tage ordet og især kræver det træning at komme derhen, hvor man kan gøre det uden alt for mange sommerfugle i maven.

 

Så mit budskab til dig er, at du skal øve dig. Kaste dig ud i det. Og frygter du for at tale om det, du er god til – ja så er der kun ét at gøre:

Spring ud i det alligevel og lad ikke frygten forhindre dig i at vise hvad du er god til.

 

 Indlæg revidieret januar 2015, oprindelig udgivet december 2013.