Læg stærkt ud og fang tilhørerens opmærksomhed.

NDe fleste indleder deres foredrag med noget i retning af:  “Mit navn er… og jeg har glædet mig til at komme her og fortælle jer om…

Det har to ulemper. Dels kan det virke kedeligt med mindre du har udviklet en virkelig inspirerende måde at præsentere dig selv på og dels kan det gøre dig unødigt nervøs, hvis du i forvejen har problemer med at styre sommerfuglene i maven.

 

 

I rampelysetDu kan starte med gennemslagskraft ved fx at:

1. Starte med en overraskelse
Vælg en uventet indgangsvinkel eller tankevækkende oplysning, som er relevant for dine tilhørere. Måske en statistik, en nylig offentliggjort undersøgelse, et citat eller hvad der nu passer til dit indlæg.

2. Stille et spørgsmål
Ved at stille et relevant spørgsmål til publikum, så får du dem involveret og du får i første omgang opmærksomheden lidt væk fra dig selv (super smart hvis sommerfuglene basker…). Du kan bede om et direkte svar fra nogle personer eller du kan bede folk række hånden i vejret.

3. Fortælle en historie
En historie kan være en rigtig god indledning, hvis du føler dig godt tilpas med at “være på” og hvis historien er relevant for dine tilhørere. Dog skal du huske, at den bør være kort og have en menneskelig vinkel for at tale til folk. Vittigheder skal du passe på med, i hvert fald skal du kende dit publikum godt for ikke at opnå en forkert effekt.

Der er sikkert mange andre måder at komme godt fra start på – har du lyst, så del gerne dine favorit metoder med mig og ellers så lov mig bare, at du planlægger din indledning lige så godt som resten af dit indhold.

For når du kommer godt fra start, så kører resten meget lettere og det bliver meget sjovere – både for dig og for dine tilhørere!