Det er morgen og foran mig ligger en dejlig lang og ubrugt søndag. Oceaner af tid, som jeg har lovet mig selv at bruge til lige hvad jeg har lyst til.

Hvis du har haft en travl uge og nogen gange syntes, du har for travlt til at være til stede i dit eget liv, så prøv at bruge noget af søndagen til bare at ”glo huller i luften” og reflektere over tilværelsen.

Rum til refleksion er for mange mennesker en ukendt luksus.

I vores kultur bliver vi ofte bedømt på vores resultater og det betyder at vi har vænnet os til at GØRE i stedet for blot at VÆRE.

For mig handler det om at finde en balance. En balance mellem at gøre, det der er vigtigt og være, den jeg ønsker at være – mig når jeg er bedst.

Her midt i min søndagsrefleksion kommer jeg til at tænke på en skriveworkshop jeg deltog i for et par år siden. En af opgaverne gik ud på at starte med sætningen: ”Det vigtige lige nu”… og så forsætte derfra. Jeg husker stadig hvad jeg skrev:

Det vigtige lige nu…..er at finde ud af, hvad der er vigtigt lige nu.

Det vigtige lige nu…… er at gøre det, der er vigtigt lige nu.

Det vigtige lige nu…… er ikke at udsætte det, der er vigtigt lige nu.

Det vigtige lige nu……. er at leve livet lige nu, at være til stede lige nu, at være mig lige nu.

I dag flere år efter mener jeg stadig det er vigtigt at vide, hvad der er vigtigt. Og det tror jeg ikke der er en enkel og fælles opskrift på.

Det svar skal findes inde i os selv. Og det kræver at vi af og til stopper op og tager os tid til at tænke over tingene og livet.

Giv dig selv en gave i dag. En gave i form at tid, du har afsat til at reflektere over hvad der er vigtigt for dig og de mennesker, der er betydningsfulde i dit liv. Når du engang skal herfra, hvilket liv vil du så gerne se tilbage på?

Hvad vil du gerne have udrettet? Hvem vil du gerne have været og hvem vil du gerne have gjort en forskel for?

Rigtig god søndag!