Det nye år skydes i gang med et brag mandag den 3. januar. Forude venter en fuld arbejdsuge. Ikke noget med halve uger her for sådan lige at komme i gang igen og vænne sig til at det er slut med at sove længe. Niks, det er lige på og hårdt mandag den 3. januar.

Måske er energi niveauet ikke helt på toppen sådan en mandag morgen og så er det nærliggende at tænke ”Øv, er ferien allerede forbi?” Og svaret er jo ganske åbenlyst: ”Ja, det er den”.

I min coaching arbejder jeg bl.a. med systemisk teori, hvor én af tankerne er, at sproget skaber vores virkelighed. Dine tanker skaber dig, din mentale tilstand og dine følelser. Og fra coaching ved vi, at det rykker, når vi stiller fokuspersonen de rigtige spørgsmål. Det rykker mindst lige så meget, når vi stiller os selv de rigtige spørgsmål!

Hvis du er leder for en gruppe mennesker, hvor du kan forudse at energien måske er lidt i bund mandag i uge 1, så prøv allerede nu at forberede dig på at komme godt fra start. Du kan stille dig selv nedenstående spørgsmål og måske endnu bedre: Stille dem til hele teamet, så arbejdsglæden bliver et fælles anliggende – også mandag den 3. januar.

  • Hvordan vil vi starte året og med hvilken arbejdsenergi? Måske skal det være en stille og rolig opstart, måske er det lige på og hårdt med strategimøde.
  • Hvilken effekt vil det få, at vi starter ud på denne måde? Hvorfor er det vigtigt?
  • Hvordan kan vi gøre det? Tænk ud af boksen, find på nye måder at skabe den energi på jeres arbejdsplads, som I gerne vil have.

Hvis det virkelig kniber med de kreative indspark, så stil de spørgsmål, jeg stiller mig selv, hvis jeg skal sparke mig selv ud af sengen en kedelig, grå morgen:

  • Hvad er det ved min arbejde, jeg elsker?
  • Hvilke interessante mennesker skal jeg møde i dag?
  • Hvad kan jeg glæde mig til i dag?

Prøv, det virker! Og det føles meget bedre inden i at tænke ”Yes, det er mandag” også selvom det måske er lidt uvant i starten.